Caye Caulker (Belize)

Hallo allemaal,

ik heb gisteren heel lang in de bus gezeten en ben gelijk doorgereisd naar Belize City. Vandaar gingen er jammergenoeg geen boten meer maar na een overnachting daar zit ik nu op een eiland op het rif van Belize: Caye Caulker. (info op: http://www.cayecaulker.org/ of http://www.gocayecaulker.com/)

Image

Ik moet nog even een kamer zoeken maar dat komt wel goed. Het is hier ontzettend lekker weer en ik ben blij dat ik uit belize city weg ben. Dat is echt een deprimerende stad. Het is net zo groot als oosterhout (en daarmee verreweg de grootste stad van belize, de hoofdstad belmopan is zelfs net zo groot als geertruidenberg!!!) maar heeft evenveel junks als amsterdam. Bovendien was gisteren zondag en dus alles dicht en alleen maar vervelende lui op straat. We hebben even gezocht (ik ben voor de dag met 2 zwitsers opgetrokken) en een aardig hostel gevonden en nog wat chinees gegeten. Ja, ook hier heb je chinezen. Daarvoor de hele dag in de bus gezeten en dus best wel veel gezien van het landschap. Belize is mooier dan het mexico dat ik tot nu toe gezien heb. Hoewel Tulum wel erg mooi was maar vooral heel winderig. Belize golft wat meer op en neer. Het is heuvelig maar erg arm. Ze hebben ook lekker bier hier: Belikin bier. Heel grappig. Je moet je Belize voorstellen als een combinatie van een bananenrepubliek en jamaica. Iedereen is erg rielekst (lees: traag). En als je wilt onthaasten moet je echt hiernaartoe. Caye Caulker zelf is meer een backpackers kolonie maar dan van het goeie soort. Het ligt te ver uit de route om de echte toeristen te lokken. En wat ook wel prettig is is dat iedereen hier engels praat. Volgens mij is Belize trouwens ook het enige land waar ze de koningin van Engeland op een Dollar hebben staan. Rare combinatie. Belize is onderdeel van de Britse commonwealth maar heeft wel een Dollar als munteenheid. Het zit er een beetje uit als hippiegeld. Felle Caribische kleurtjes op de briefjes drugs alsof Queen Elizabeth aan de drugs is! :)

Ik ga hier proberen om een surfplank te huren en misschien iets van een snorkeltocht ofzo te doen. Duiken lijkt me ook heel mooi maar is wel wat duur. Wat me tot nu toe niet is tegengevallen is het eten. Ik heb voornamelijk heel lekker en niet duur gegeten. Terwijl iedereen me gewaarschuwd heeft dat je alleen maar bonen en rijst voorgeschoteld krijgt.

Verder is het wel heel fijn om alleen te reizen. Ik merk dat je je daar makkelijk op instelt en dat aanhaken bij anderen wel leuk is maar ook weer veel verplichtingen schept. Nou, laat ik niet te lang binnen blijven zitten. Het is veel te mooi weer daarvoor. Ik denk dat ik hier wel een dag of 2 blijf. Daarna ga ik naar San Ignacio, en dan krijg ik eindelijk wat bergen te zien. Ze hebben in die streek (west belize) de hoogste waterval van centraal amerika maar ook Pine forests en je kunt er raften enzo. Het is meer iets voor eco toeristen. Lijkt me erg mooi. Daarna steek ik de grens over met Guatemala en ga ik Tikal bekijken. Als het allemaal zo snel blijft gaan neem ik misschien wel een grote boog terug naar Cancun. Kijkt u even mee op de kaart: Tikal, Guatemala city, Antigua, Lago de Atitlan, San Cristobal de las Casas (mex), Palenque, Campeche, Merida, Chitzen Itza, Cancun, Amsterdam (hahaha).

nou, ik hou er weer mee op, tot gauw!
Bas