Flores (Guatemala)

¡Buenas Tardes!

Eindelijk ben ik dan in Guatemala. na een dag sjouwen in de hitte ben ik blij dat ik even gedouchet (?) heb. Vanochtend ben ik wezen kanoën in een grot in Belize met de gastheer van het pension waar ik zat samen met een andere gast.

Het was erg mooi. Het pension waar ik gisteren beland was voelde niet echt als een bestemming voor geharde backpackers maar meer als een bezoekje aan oma. Dan doel ik niet alleen op de charmante kleedjes over de stoelleuningen of de gordijntjes boven de deuropeningen. John & Rose zijn zo verguld met elk bezoek dat ze 's ochtends met thee en toast klaarstaan en je desnoods even wegbrengen naar de bus of naar de grens. De kamers waren bij hun in huis en in de tuin zaten kolibri's (da's natuurlijk niet echt zoals bij oma). Ik ben een nachtje blijven slapen. San Ignacio was wel erg mooi maar ook erg saai. Je moet echt een excursie doen naar het omringende land om iets te beleven. En aangezien de afstanden groot zijn en de vraag ook zijn de prijzen hoog. John had zelf wel een kano en kon ons voor een habbekrats rondleiden en het voordeel was dat je niet in een enorme groep rondvaarde. We zijn na een tijd rijden tussen de sinaasappelplantages en de teakhout boerderijen bij een riviertje aangekomen. Op weg er naartoe kwamen we ook nog door gebieden waar allemaal strengchristelijke lui wonen. En raad eens wat die spreken? Jawel, NEDERLANDS! Hahaha, Het is niet te verstaan maar het is echt nederlands. Ze zien er precies zo uit als de Amish in de VS maar dan wonen ze in Belize.
ImageMaar goed, ik had het over die grot. Dat was echt enorm! En heel erg mooi. Ik heb niet echt foto's kunnen maken maar Ian, de Ier die ook mee was heeft wel het een en ander geflitst dus ik hoop maar dat ie me nog een paar foto's mailt. Verder is het moeilijk te beschrijven. Je moet het gewoon zien. En horen trouwens. Er hang een galm van heb ik jouw daar!

Ik heb zoveel centjes opgemaakt in Belize dat ik even gas terug moet nemen. En ik ben ook wel hard op weg de hele tijd. Ik denk dat ik hier in Flores een paar dagen blijf hangen. Flores ligt op een eilandje in het Lago Peten Itza in Noord Guatemala. Morgen even lekker uitpuffen. Het is een enorme toeristenbestemming (voor Guatemalteekse begrippen dan) dus ik kan me hier wel vermaken. Je moet je FLores voorstellen als een heuveltje in een meer dat verbonden is met het land dmv een smalle brug. Knetterpittoresk dus. Ik moet nog steeds wassen en ik ga denk ik ook een paar foto's laten ontwikkelen. En overmorgen ga ik eens kijken hoe Tikal eruit ziet. Tikal is een van de allergrootste Mayasteden die goed gerestaureerd zijn. Het moet een enorm spektakel zijn. Nog meer foto's dus. Binnenkort meer uit Guatemala.

Hasta Luego,
Bas