Isla Mujeres

Lieve Familie,

ik ben op het moment op reis in Midden Amerika en probeer zo af en toe een internet cafe in te stappen om verslag te doen en zo mogelijk een fotootje te plaatsen.

Gisteravond ben ik om een uur of 12 lokale tijd aangekomen in Isla Mujeres voor de kust bij Cancun. Het tijdsverschil is 7 uur dus het was toen al 7 uur in Nederland. De reis hier naartoe is heel goed verlopen. Je wordt op Amerikaanse vluchten echt volgepropt met snacks, cola en broodjes. Ben ook voor het eerst op Amerikaanse bodem geweest al was het maar 2 uur lang. De Amerikanen zijn bang van de wereld, dat begint al op schiphol waar je aparte incheckbalies (met militair vertoon) hebt. In Philadelphia moest ik zelf zonder schoenen (en sommigen zelfs in hun onderbroek) door de metaaldetector. En ze hebben natuurlijk een foto en vingerafdrukken van me genomen. Ik heb nog even overwogen om in de vlucht een kosjere maaltijd te bestellen zodat je zeker niet in het "profiling"-systeem van de veiligheidsdiensten komt. Maar het was toch wel leuk. Philadelphia had enorm Nederlands weer. Grijs, regenachtig en ik hoop dat er een beetje verbetering in het weer zit de komende tijd voor jullie daar in Nederland. Ben nog over Groenland gevlogen waar het -25 graden was op de grond!!! Niet veel van gezien jammer genoeg want ik had op de eerste vlucht een hele dikke buurman die veel bewoog en veel ruimte nodig had. Terug heb ik wel plaatsen aan het raam dus dan ga ik nog eens goed naar buiten turen. Maar goed, nu even niets over de terugreis dat duurt nog 3,5 week.

Hier is het heerlijk warm in ieder geval. En door de jetlag ben ik ook nog eens heel vroeg wakker. Ik heb een of ander hostel gevonden waar allemaal backpackers zitten. Ik lig op een dormitory met een mannetje of 8 en dat is eigenlijk ook wel gezellig. Ik wil liefst zo snel mogelijk richting het zuiden, richting Guatemala, het hoogland in. Maar eerst even een dagje uitpuffen en bruin worden op het strand.
Toen ik in Cancun zelf aankwam schrok ik trouwens wel even. Wat een verschrikkelijk oord. Ik heb spookverhalen gehoord maar het was erger dan ik dacht. bergen met Amerikanen, alleen maar dure winkels en torenhoge apartementen met prive stranden. Niet aan mij besteed. Ik ga morgen of overmorgen eens rustig richting de grens met Belize. Voor degenen die op de kaart mee willen kijken. Het idee is om een dagje naar Playa del Carmen en/of Tulum te gaan en wat "bountystranden" te verkennen. Misschien een surfplank te huren en dan naar verder te trekken naar Chetumal, door Belize, naar Tikal (Guatemala). Als ik eenmaal in Guatemala ben wil ik graag naar Antigua en het Lago d`Atitlan. Dat is mijn reisdoel en dan moet ik nog terug, misschien dezelfde weg, misschien via Mexico (Chiapas en Tabasco). Ik zie wel...

zonnige groeten uit Mexico!
Bas