Lago Atitlan (San Pedro La Laguna)

Vanochtend ben ik dan eindelijk aangekomen bij het meer van Atitlan. Atitlan was voor ik aan de reis begon zo'n beetje het doel. En ik moet zeggen dat ik erg blij ben dat ik er ben gekomen ook al was al snel duidelijk dat dat wel zou lukken. Het is nu meer de vraag hoeveel tijd ik nog over heb om terug te komen en toch nog wat plaatsen aan te doen op de terug weg (en er een beetje rustig van kunnen genieten natuurlijk).

Image

Het meer is adembenemend mooi. Je komt met de bus aan in Panajachel en Het is zo stijl dat je echt stapvoets naar beneden moet. Dat weerhoudt de Gautemalteekse buschauffeurs er trouwens niet van om hier en daar nog een auto in te halen. Op de heenweg zagen we het nog bijna fout gaan bij een andere bus. Ik let er nu altijd op of de buschauffeur er nuchter uitziet en tot dusver valt het bij mijn chauffeurs erg mee (en dat zeg ik niet alleen om jou gerust te stellen, mama). Maar als ik terug kom in Europa zal ik niet snel meer afgeven op het weggedrag van spanjaarden :)

Lago Atitlan ligt op ruim 1500 meter boven zeeniveau en is omgeven door een aantal vulkanen. Hoewel alle bussen naar Panajachel rijden heb ik direct een bootje naar de overkant genomen. Panajachel is wel leuk en ook is het makkelijk om vanuit daar andere plaatsen te bezoeken. Chichicastenango bijvoorbeeld: beroemd om de markt waar de Maya uit de omgeving hun spullen verhandelen. En even boven "Pana" ligt Solola, een koloniaal stadje waar je prachtig uitkijkt over het meer. Ik ben gelijk naar het wat meer ontspannen dorp San Pedro la Laguna gegaan. Om je een indruk te geven: http://www.thresholds.net/atitlan/sanpedro/. Het duurt ongeveer 3 kwartier met de boot en het is hier echt fantastisch. Tsja, het klinkt cliche maar ik zou hier zo een jaar of 10 kunnen blijven hangen. Jammer genoeg hebben ze heir nog nooit van windsurfen gehoord dus misschien kan ik hier wel een verhuur van planken beginnen :). Ik heb ook een prima guesthouse geregeld (voor 3 euro per nacht!!!) en volgens mij is het hier ook beter weer dan in Antigua, hoewel ze zeggen dat het kouder is dan normaal zou het weer over 2 dagen weer moeten verbeteren. Ik denk niet dat ik er dan nog ben dus ik ga even van de zon genieten!

adios muchachos y muchachas!
Bas