San Ignacio

Ik ben vandaag aangekomen in San Ignacio in het uiterste westen van Belize. Eindelijk is er wat relief in het terrein gekomen. Het is hier ontzettend mooi en ik ga morgen proberen om een trip te boeken waar je door grotten heen raft. Is wel wat duur maar aan de foto's te zien erg de moeite waard.

hallo allemaal,

Ik heb de afgelopen dagen doorgebracht op caye caulker en dat was fantastisch! Ik heb er gesnorkeld met haaien en pijlstaartroggen. Leuke beesten trouwens als je je beseft dat die roggen je kunnen doden of verlammen. Ze voelen aan als fluweel, dus da's wel weer maf. De haaien waren trouwens ongevaarlijk. Jammergenoeg moet ik een beetje vaart zetten achter de reis en kan ik nergens heel lang blijven hangen maar dat wil niet zeggen dat ik loop te stressen hoor. Ik vind het heerlijk om onderweg te zijn en zo zie je ook het meest. Maar als ik ergens wat langer door zou willen brengen is het wel caye caulker. Het is echt zo'n plaats waar je kunt gaan duiken, surfen, snorkelen enz of gewoon op je gat kunt gaan liggen en de dag aan je voorbij laten trekken onder het genot van een glas rum (of 2, of 6).

ImageVandaag heb ik om 10 uur de boot vanaf de Cayes gepakt naar Belize City en daarna in de bus naar het westen. Buschauffeurs hier komen volgens mij regelrecht uit een inrichting want ze scheuren! MAN, niet normaal, wij hebben met zo'n oude amerikaanse schoolbus (zo zien alle bussen er hier uit) auto's ingehaald waar schumacher nog in zou zitten trillen. Maar goed, dat hoort erbij. Nu dus in San Ignacio (de meeste mensen hier noemen het Cayo). Hoewel hier veel te doen is ga ik denk ik morgen door naar Flores en de ruines van Tikal. Dat wordt wel een hoogtepunt dus ruim maar vast een middagje in voor de foto's. Vandaag komt er niet echt veel meer van bezichtigingen dus ik ga straks 's kijken hoe het nachtleven hier is. En ik moet ook nodig wassen dus dan kan dat ook 's. Voor de bierliefhebbers onder u: als je eens een Belikin-biertje kan pakken moet je dat echt doen: erg lekker en fantastische slechte reclameposters. Check it out: http://bluefield-prod.com/belikin_premium_beer.htm

that's all for now,
groeten
Bas